کسب درآمد

درمان شناختی رفتاری برای مشکلات شایع - کد 221/208

توصیف مختصر از دوره

اطلاعات کلی

عنوان: درمان شناختی رفتاری برای مشکلات شایع

استاد: الناز حاجتی

طول دوره: 50 ساعت (25 جلسه دو ساعتی)

شروع دوره: 24 تیر 1400

زمان های برگزاری: چهارشنبه ها  ساعت 16 الی 18

دسترسی به جزوه دوره(رقیه چراغ پور خنکدار،کل جلسات)

دسترسی به جزوه دوره(مرضیه ناصرخانی،کل جلسات)

 

سرفصل ها

1- غلبه بر کمال گرایی (تشخیص، فرمول بندی، تکنیک های رایج)

2- غلبه بر اهمال کاری (تشخیص، فرمول بندی، تکنیک های رایج)

3- افزایش عزت نفس (سبب شناسی، گام های رایج ارتقا عزت نفس)

4- شکل گیری عادت های رفتاری کارامد (گام های اصلی شکل گیری عادت در رویکرد شناختی رفتاری)

5- جرات مندی (سبب شناسی، تکنیک های متداول جرات مندی)

6- کنترل خشم (سبب شناسی، گام های رایج کنترل خشم)

7- تصمیم گیری (گام های متداول رسیدن به تصمیم درست)

8- الگوهای ناکارامد خوردن (پرخوری های عصبی، فقدان پایبندی به سبک غذایی سالم: تشخیص، سبب شناسی، تکنیک درمانی)

9- الگوهای عادتی اعتیاد اور (شناسایی مصادیق رفتاری، تشخیص، پیشگیری و درمان)

10- نگرانی های دردسر ساز (تشخیص، تکنیک های درمانی)

این دوره برای چه کسانی مناسب است؟

در دوره درمان شناختی رفتاری CBT برای مشکلات شایع فرض بر این است که شما روند مصاحبه و تشخیص را می دانید. بنابراین، این دوره برای فارغ التحصیلان مشاوره و روانشناسی و درمانگرانی که با رویکرد رفتاردرمانی شناختی cbt مراجع می بینند، مناسب و کاربردی است. این دوره ویژه درمانگرانی است که با پروتکل های اجرایی cbt اشنایی دارند و مایلند توانمندیهای خود را ارتقا بخشیده و مشکلات بیشتری را حل کنند. مراجعینی که گرچه اختلال بالینی ندارند، اما مشکلاتی دارند که زندگی را برایشان دشوار و چالش برانگیز کرده است، از اموخته های شما در این دوره، بهره مند خواهند شد. این دوره به همراه مصاحبه انلاین با کیس های واقعی است. همچنین رول پلی (بازی نقش) بین دانشجویان کلاس برگزار می شود.

اهداف دوره

دانشجو در پایان دوره بتواند بین مشکلات شایع و اختلالات مشابه انها افتراق ایجاد کند.

دانشجو در پایان دوره بتواند مفاهیم cbt را برای حل مشکلات شایع مراجعین، به هکار ببندد.

روش های تدریس

سخنرانی

پرسش و پاسخ

بررسی کیس (کیس پرزنتیشن)

روش ارزیابی

پرسش و پاسخ کلاسی

ازمون پایان دوره برای کسب گواهی

ایا به این دوره گواهی معتبر تعلق می گیرد؟

بله. پس از پایان دوره، چنانچه مایل به دریافت گواهی باشید، لازم است در ازمون گواهی شرکت کرده و در صورت کسب نمره قبولی، گواهی معتبر از موسسه اموزش عالی ازاد گام اندیشه، زیر نظر وزارت علوم، به مدت 50 ساعت صادر و ارسال می شود.

چگونه گواهی دوره را دریافت کنم؟

قبل از هر کاری، از صفحه پنل کاربری خود، مطمئن شوید که نام و نام خانوادگی کامل و دقیق، کد ملی، ادرس و کدپستی دقیق خود را وارد کرده اید. برای گواهی هایی که مستقیما از وزارت علوم صادر می شوند، ارسال عکس از کارت ملی و یک عکس پرسنلی نیز الزامی است.

ابتدا همه جلسات دوره را مشاهده کرده و مطمئن شوید که به انها تسلط دارید. سپس، از صفحه ثبت نام گواهی ها، در تاریخ مقرر دوره مورد نظر را انتخاب کرده و برای شرکت در ازمون گواهی، ثبت نام کنید. در بازه زمانی اعلام شده برای ازمونهای گواهی، یک روز که امادگی کامل دارید، ازمون بدهید. پس از اتمام ازمون، نتیجه ازمون (رد یا قبول) به شما اعلام می شود. چنانچه در ازمون قبول شده باشید، در صفحه درخواست های گواهی خود می توانید ببینید که گواهی مورد نظر در وضعیت «در حال صدور» قرار گرفته است. حداکثر دو  ماه زمان نیاز است تا گواهی از مرکز ازمون صادر شده و به دست ما برسد. پس از دریافت ان، گواهی را به ادرس پستی شما پست می کنیم.

اصطلاحات مربوط به دوره و هر یک از سرفصل ها

کمال گرایی

این اصطلاح به معنای تمایل به داشتن عملکرد یا عملکرد بالاتر از حد معمول است. افرادی که دارای کمال گرایی هستند، معمولاً در تلاشند تا همیشه بهترین نتیجه را بگیرند و همچنین دارای انتظارات بالایی از خود و دیگران هستند. شناخت الگوهای کمالگرایی، تغییر باورهای نادرست، اموزش مهارت‌های تنظیم استانداردها، تقویت خودانگیختگی و انجام تمرینات عملی، از اقدامات رویکرد شناختی رفتاری cbt در حل مشکلات شایع مراجعین درگیر کمالگرایی است.

اهمال کاری

به معنای عدم توجه و عدم تلاش در انجام وظایف و مسئولیت‌ها است. افرادی که دارای اهمال کاری هستند، معمولاً به تعویق انداختن وظایف، فراموش کردن وظایف و یا عدم تکمیل ان‌ها می‌پردازند. رویکرد CBT (روان‌درمانی مبتنی بر شناخت) راهکارهای متعددی برای درمان اهمال کاری ارائه می‌دهد. شناخت الگوهای اهمال کاری، تغییر باورهای نادرست، اموزش مهارت‌های مدیریت زمان، تقویت خودانگیختگی، به همراه تکنیک های عملی در کاهش و درمان اهمال کاری با رویکرد رفتار درمانی شناختی مورد استفاده قرار می گیرد.

تقویت عزت نفس

عزت نفس به معنای تقویت و تقویت اعتماد به نفس و احساس خود ارزشی است. افرادی که تقویت عزت نفس را تجربه می‌کنند، معمولاً احساس می‌کنند که ارزشمند و قابل احترام هستند و به خود اعتماد دارند. شناخت الگوهای منفی، تغییر باورهای منفی، تعیین اهداف، و تمرینات خودمراقبتی، از مهمترین اقدامات رویکرد CBT در تقویت عزت نفس است.

جرات مندی

منظور از جراتمندی، داشتن شجاعت و قدرت برای مواجهه با ترس‌ها و مشکلات است. افرادی که دارای جرات مندی هستند، معمولاً در مواقع دشوار و پیچیده به تصمیم‌گیری و عملکرد قوی نشان می‌دهند. رویکرد رفتار درمانی شناختی برای تقویت جراتمندی افراد در زندگیشان و مشکلات شایعی که برای ایشان به وجوداورده، راهکارهای زیادی دارد. از جمله: شناخت افکار ناامیدکننده، تغییر افکار ناامیدکننده، تعیین اهداف، و تقویت خودمراقبتی.

تصمیم گیری

تصمیم گیری به معنای انتخاب یک گزینه از بین گزینه های موجود است. تصمیم گیری می تواند در زندگی روزمره، شغل، روابط و سایر جنبه های زندگی ما اهمیت داشته باشد. ضعف در تصمیم گیری می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از جمله: به وجود امدن تعدد گزینه ها، ناتوانی در تحلیل و ارزیابی، ترس از عواقب یک تصمیم، عدم اطمینان از تصمیم گرفته شده و نگرانی بابت نتایج ان. رویکرد شناختی رفتاری CBT برای حل مشکل شایع تصمیم گیری که به دلایل متعددی در زندگی یک فرد ایجاد می شود، راهکارهای عملی و مناسبی دارد. مانند: شناخت افکار ناامیدکننده، تحلیل و ارزیابی گزینه ها، تمرین تصمیم گیری، تعیین اولویت ها، تمرین خودمراقبتی، و بسیاری از تمرینات عملی برای تقویت تصمیم گیری در شرایط مختلف.

شکل دهی عادت‌های رفتاری کارامد و حذف الگوهای رفتاری اعتیاداور

این مفهوم، به معنای تغییر عادت‌های نامطلوب و اعتیاداور به عادت‌های مفید و کارامد است. این فرایند شامل تشخیص و درک الگوهای رفتاری نامطلوب و اعتیاداور، تصمیم‌گیری برای تغییر ان‌ها و اجرای راهبردها و تکنیک‌های متناسب با هدف تغییر است. رویکرد شناختی رفتاری (CBT) برای شکل دهی عادت‌های رفتاری کارامد و حذف الگوهای رفتاری اعتیاداور، راهکارهای موثری را ارائه می دهد. برخی از این راهکارها عبارتند از: شناسایی الگوهای رفتاری، تحلیل و تغییر افکار منفی، تغییر شرایط محیطی، استفاده از تکنیک های مدیریت استرس، نحوه دریافت حمایت اجتماعی، پیگیری و نظارت بر رفتار خود و پیگیری و نظارت مستمر بر الگوهای رفتاری جدید و ایجاد تغییرات مثبت توسط متخصصین بهداشت روانی یا مشاوران.

الگوهای ناکارامد خوردن

الگوهای ناکارامد خوردن شامل الگوهای رفتاری ناسالم و ناپراکنده در مصرف غذا، مثل خوردن بیش از حد، خوردن بر اساس احساسات منفی، خوردن به صورت ناشیانه و بدون توجه به سطح گرسنگی و سیری، و خوردن به صورت بیش از حد سریع و ناقص می‌شود. در رویکرد درمانی سی بی تی CBT، راهکارهای موثری برای مدیریت رفتارهای ناکارامد خودن طراحی شده است. برخی از این راهکارها عبارتند از: شناسایی الگوهای رفتاری، تغییر افکار منفی، استفاده از تکنیک های مدیریت استرس، اموزش حمایت اجتماعی، و پیگیری و فالواپ مراجع.

کنترل خشم

به معنای کنترل و مدیریت احساس خشم است. خشم یک احساس است و پرخاشگری رفتاری در مواجهه با خشم. در تکنیک های درمانی و مهارتی روانشناختی، مراجع اموزش می بیند که چگونه خشم را از انواع پرخاشگری جدا کند و به جای سرکوب احساس سالم خشم، رفتار پرخاشگرانه را مدیریت و حذف کند. برای مدیریت خشم، راهکارهای زیادی وجود دارد: تشخیص علائم خشم، تنفس عمیق، تغییر مکان، استراحت، تغییر در تفکر، انجام تمرینات ورزشی، مدیریت استرس، و یادگیری نحوه دریافت حمایت اجتماعی و تخصصی.

مدیریت استرس

مدیریت و کنترل عواطف و واکنش‌های ناشی از استرس است. مدیریت استرس شامل شناخت علائم استرس، یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس و استفاده از راهبردهای موثر برای کاهش استرس است. برای کاهش استرس راهکارهای موثر زیادی وجود دارد. مشاهده گری خود، یکی از قوی ترین تکنیک هاست. برای مدیریت استرس، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید: تمرین مدیتیشن، تمرین تنفس عمیق، فعالیت بدنی، مراقبت از خود و تقویت رفتارهای خودمراقبتی، تمرینات تقویت و کشش عضلات، ایجاد الگوی زندگی سالم و دریافت حمایت اجتماعی در شرایط دشوار.

مهم است بدانید که هر فرد و شرایط خاصی دارد، بنابراین یک روش درمانی مناسب باید با توجه به نیازها و مشکلات خاص هر فرد تعیین شود. به همین دلیل، خانم دکتر الناز حاجتی، در این دوره به طور ویژه به دانشجویان می اموزند که چگونه به بررسی شرایط و ویژگی های مراجعین اقدام کنیم و برای انها، پروتکل های درمانی مناسب در رفع مشکلات شایع زندگی شان طراحی و اجرا کنیم.

 


دیدگاه های کاربران دوره

ثبت دیدگاه

زینب
۲۸ شهریور ۱۴۰۳

دکتر حاجتی بی نظیر هستند لطفا بازم با ایشون کارگاه برگزار کنین
ممنون از کادر مدرسه

منیره
۲۶ مرداد ۱۴۰۳

مهارت ها خعلی واضح شرح داده شد
رل پلی شد
خعلی منسجم مرور شد
ب اشکالات و سوالات کامل پاسخ داده شد

هم مهارت هارو خوب خودمون یاد گرفتیم
هم یاد گرفتیم چطور اموزشش بدیم 😊

مهدیه
۲۸ تیر ۱۴۰۳

کارگاه های خانم دکتر حاجتی واقعاً کاربردی و عالیه ، ای کاش باز هم با ایشون دوره جدید برگزار می کردید ، بسیار باسواد و مسلط هستند

سمیه السادات
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

تنها استادی که اینقد دوره هاشون کامل و روون تدریس میشه و جای هیچ ابهامی نداره
دوره های استاد حاجتی باز تکرار میشن که بتونیم مدرکشو بگیریم یا افلاین هم میشه اقدام کنم؟

پاسخ آموزش:با سلام
ممنون از بیان نظرتون،امکان دریافت گواهی بعد از گذراندن دوره بصورت آفلاین هست.

بهشته
۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

باسلام کارگاه های دکترحاجتی فوق العاده وبینظیرهست ممنون ازایشان ومسئولین مدرسه بابت برگزاری دوره های بسیارعالی 🙏

مرضیه
۱۵ مرداد ۱۴۰۲

الگوهای عادتی اعتیاد آور و شکل گیری عادت چرا در آموزش ها نیست؟ دوستانی که دوره را تمام کردن لطفا راهنمایی کنن

غزل
۲۱ مرداد ۱۴۰۲

عالی بود،ایشون فوق العاده هستن

لیلی
۱۰ مرداد ۱۴۰۲

سلام خدمت دوستان عزیز و ممنون از خانم دکتر بابت اموزشهای عالیشون.

شهلا
۱ خرداد ۱۴۰۲

سلام خدمت همه عوامل مدرسه روانشناسی
کارگاه های خانم دکتر همه عالی و کاربردی هستند
ایشون بسیار منظم ، دقیق و دارای شخصیت علمی هستند

سارا
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

دوره های دکتر حاجتی بی نظیر هست

مژگان
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

ممنون از خانم دکتر حاجتی مثله همیشه بینظیر و کاربردی بود

مریم
۴ بهمن ۱۴۰۱

دوره ی خیلی خوبی بود و در زندگی روزمره شخصی هم کاربردی بود

شیلر
۲۳ دی ۱۴۰۱

پاسخگویی عالی بود ممنون که هستید

آسیه
۱۲ خرداد ۱۴۰۱

ممنون، خیلی خوب بود


دوره های مرتبط

کارگاه جامع درمان شناختی رفتاری CBT - کد 221/246

کارگاه جامع درمان شناختی رفتاری CBT - کد 221/246

تعداد مشترکین دوره: 2826 نفر
4.97 (124 کاربر)
مخصوص اعضا
دوره مشکلات شایع دوران کودکی - کد 121/126

دوره مشکلات شایع دوران کودکی - کد 121/126

تعداد مشترکین دوره: 827 نفر
4.15 (20 کاربر)
مخصوص اعضا
همراه جلسه آنلاین مسائل و مشکلات رابطه عاطفی - کد 930/9124

مسائل و مشکلات رابطه عاطفی - کد 930/9124

تعداد مشترکین دوره: 595 نفر
4.19 (16 کاربر)
مخصوص اعضا
به سایت مدرسه خوش آمدید. برای ثبت نام یا ورود به پنل کاربری خود اینجا کلیک کنید.
ورود به مدرسه عمومی