افسردگی , اضطراب فراگیر , پنیک پانیک , اختلال وسواس فکری عملی OCD , اختلالات خوردن , اضطراب اجتماعی , فوبیا , اختلال استرس پس از ضربه , علی مظاهری زاده , کارگاه شناختی رفتاری cbt , مصاحبه , فرمولبندی ,
برای بحث و تبادل نظر درباره این دوره اینجا کلیک کنید.
درمان شناختی رفتاری (CBT) برای بزرگسالان - کد 221/215
عنوان: کارگاه جامع شناختی رفتاری (CBT) برای بزرگسالان
استاد: علی مظاهری زاده (Ali.mazaheri92@gmail.com)
طول دوره: 80 ساعت (40 جلسه دو ساعتی)
شروع دوره: از 21 اردیبهشت 1400
دسترسی به جزوه دوره (مارال یاحقی،کل جلسات)
در دوره درمان شناختی رفتاری (CBT) برای بزرگسالان چه می اموزیم (سرفصل ها)؟
1- مصاحبه بالینی در درمان شناختی رفتاری
2- فرمولبندی در درمان شناختی رفتاری
3 - درمان افسردگی با رویکرد شناختی رفتاری
4- درمان اضطراب فراگیر با رویکرد شناختی رفتاری
5- درمان اضطراب اجتماعی با رویکرد شناختی رفتاری
6 - درمان پنیک با رویکرد شناختی رفتاری
7- درمان وسواس با رویکرد شناختی رفتاری
8 - درمان استرس پس از ضربه با رویکرد شناختی رفتاری
9- درمان اختلالات خوردن با رویکرد شناختی رفتاری
10- کاربست ازمون های میلون و نئو و MMPI در درمان شناختی رفتاری
دوره تکمیلی: دوره فشرده روان درمانی شناختی رفتاری بزرگسالان - کد 221/162
درمان شناختی رفتاری CBT چیست؟
درمان شناختی رفتاری (CBT) یک نوع روان درمانی کوتاه مدت است که معتقد است نحوه تفکر و احساس فرد بر رفتار او تاثیر می گذارد. هدف CBT کمک به مراجعین برای درمان مشکلاتی مانند افسردگی یا اضطراب، مشکلات رابطه، خشم، استرس یا سایر نگرانیهای رایج است که بر سلامت روان و کیفیت زندگی تاثیر منفی میگذارد. هدف درمان با این رویکرد کمک به مراجعان برای شناسایی، به چالش کشیدن و تغییر الگوهای فکری ناسازگار به منظور تغییر واکنش به انها در موقعیت های دشوار است.
انچه که امروزه CBT نامیده میشود، در دهههای 1960 و 1970 توسط روانپزشکی به نام ارون بک ساخته شد . او دریافت که کمک به بیماران افسرده در شناخت و به چالش کشیدن افکار منفی خود ایند تاثیر مثبتی بر علائم انها دارد. بک از نظریهای که توسط البرت الیس، خالق رفتار درمانی عاطفی منطقی (REBT) ایجاد شده بود، استفاده کرد تا رویکردی کوتاهمدت و هدفگرا، را ایجاد کند . اگرچه این رویکرد در ابتدا برای درمان افسردگی طراحی شده بود، اما CBT از ابتدای پیدایش ان برای طیف وسیعی از مشکلات سلامت روان و چالشهای روانشناختی روزمره موثر بوده و به عنوان اولین درمان برای اختلالاتی از جمله افسردگی، اضطراب و بی خوابی توصیه میشود.
چه زمانی از CBT استفاده میشود؟
رویکرد شناختی رفتاری برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان و برای هر فرد، خانواده ها و زوج ها مناسب است. این رویکرد در درمان افسردگی، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال استرس پس از سانحه، استرس عمومی، مسائل خشم، اختلالات هراس، اگورافوبیا، فوبیای اجتماعی، اختلالات خوردن، مشکلات زناشویی بسیار یا متوسط موثر است. ، اختلال وسواس فکری اجباری و اختلالات اضطرابی و افسردگی دوران کودکی. CBT همچنین ممکن است به عنوان مداخله ای برای شرایط درد مزمن و پریشانی مرتبط موثر باشد. CBT را می توان به تنهایی یا همراه با داروهای روانپزشکی استفاده کرد. برخی از مطالعات نشان داده اند که CBT و داروها به یک اندازه در درمان افسردگی موثر هستند.
سی بی تی می تواند برای درمان شرایط خاص استفاده شود. به عنوان مثال، درمان شناختی رفتاری برای بی خوابی، یا CBT-I، یک درمان کوتاه مدت بسیار موثر برای بی خوابی مزمن است. اکنون این درمان خط اول توصیه شده برای افرادی است که با بی خوابی دست و پنجه نرم می کنند.مثال دیگر، درمان شناختی رفتاری بهبود یافته یا CBT-E است، شکلی از CBT که به طور خاص برای درمان اختلالات خوردن طراحی شده است. درمان شناختی رفتاری مختصر یا BCBT، شکل کوتاهشدهای از CBT است که در موقعیتهایی استفاده میشود که مراجع قادر به گذراندن دوره طولانیتری از درمان نیست.
رویکرد CBT چیست؟
رویکرد مداخله ای رفتار درمانی شناختی که برای سادگی بیشتر، به ان رویکرد شناختی رفتاری هم گفته می شود، شکل ساختار یافته ای از روان درمانی است که می تواند در یک دوره زمانی نسبتاً کوتاه رخ دهد - اغلب بین 5 تا 20 جلسه هفتگی، که معمولاً هر جلسه حدود 45 تا 50 دقیقه است . CBT معمولاً با یک یا دو جلسه متمرکز بر ارزیابی شروع می شود که در طی ان درمانگر به درمانجو کمک می کند علائم یا الگوهای رفتاری را که بیشترین مشکلات را برای او ایجاد می کند شناسایی کند و اهدافی را برای درمان تعیین کند. در جلسات بعدی، مراجع افکار منفی یا ناسازگاری که در مورد مشکلات فعلی خود دارد را شناسایی می کند و تعیین می کند که ایا این افکار واقع بینانه هستند یا خیر. اگر این افکار غیرواقعی تلقی شوند، مراجع مهارتهایی را یاد میگیرد که به او کمک میکند الگوهای فکری خود را به چالش بکشد و در نهایت الگوهای فکری خود را تغییر دهد تا در یک موقعیت خاص دقیقتر باشند. هنگامی که دیدگاه مراجع واقع بینانه تر شد، درمانگر می تواند به او کمک کند تا یک مسیر اقدام مناسب را تعیین کند.
رویکرد رفتار درمانی شناختی معمولاً با یک یا دو جلسه جمع بندی مجدد، ارزیابی مجدد و تقویت مطالب اموخته شده به پایان می رسد. در صورت لزوم، ممکن است فردی برای جلسات فالو اپ دوره ای به درمان بازگردد.در طول مسیر، به مراجعان به احتمال زیاد «تکالیف» داده می شود تا بین جلسات انجام دهند. این کار معمولاً شامل تمرینهایی است که به انها کمک میکند تا مهارتها و راهحلهایی را که در درمان پیدا کردهاند، در موقعیتهای دنیای واقعی در زندگی روزمرهشان به کار ببرند.
در حالی که درمان شناختی رفتاری ممکن است ساده به نظر برسد - در عمل می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. الگوهای تفکر ما اغلب عمیقاً ریشهدار و عادی هستند - و مانند هر عادت دیرینهای، جایگزین کردن یک الگوی فکری با یک الگوی جدید و سالمتر میتواند فرایندی دشوار باشد. و در حالی که مراجعینی که تحت درمان CBT قرار می گیرند احتمالا زمان زیادی را صرف کاوش در دوران کودکی یا گذشته خود نخواهند کرد، هنوز ممکن است از انها خواسته شود که افکار و الگوهای رفتاری را که ممکن است شرم اور بدانند بررسی کنند.
رویکرد CBT چگونه کار می کند؟
رویکرد شناختی رفتاری تئوری های رفتاری و شناختی را ادغام می کند . وقتی فردی مضطرب یا دلسرد می شود، دیدگاه او نسبت به یک تجربه ممکن است واقع بینانه نباشد. تغییر طرز فکر و دید مراجعان نسبت به جهان می تواند واکنش انها را به شرایط تغییر دهد.
این رویکرد اغلب تحریف های شناختی یا الگوهای فکری غیرمنطقی را هدف قرار می دهد که می تواند بر رفتار تاثیر منفی بگذارد. تحریفهای شناختی رایج عبارتند از تفکر همه یا هیچ (دیدن همه چیز با عبارات سیاه و سفید و نادیده گرفتن نکات ظریف)، فاجعهسازی (همیشه با فرض اینکه بدترین اتفاق خواهد افتاد) و شخصیسازی (با این باور که فرد مسئول هر اتفاقی است که در اطرافش میافتد). چه خوب چه بد.
برای مثال، فردی که مستعد فاجعهسازی میکند ممکن است تصور کند دوستی که فوراً به او پیامک نمیدهد، از دست او عصبانی است، و به طور بالقوه باعث میشود که از نظر اجتماعی کنارهگیری کند، دوستش را مورد انتقاد قرار دهد، نشخوار فکری کند، یا رفتاری غیر از ان داشته باشد. با استفاده از CBT، انها ممکن است یاد بگیرند که جور دیگری فکر کنند - و دفعه بعد به گونه ای دیگر با دوست خود رفتار کنند . چنین چارچوببندی مجدد میتواند به افراد کمک کند از درگیر شدن در رفتار غیرمولد خودداری کند.
رویکرد CBT ریشه در زمان حال دارد، بنابراین درمانگر در ابتدا از مراجعان می خواهد که موقعیت های زندگی، افکار و احساساتی که باعث ناراحتی حاد یا مزمن می شوند، شناسایی کنند. سپس درمانگر بررسی خواهد کرد که ایا این افکار و احساسات معتبر هستند یا خیر. هدف CBT این است که مراجعان به طور فعال در برنامه درمانی خود شرکت کنند تا انها بفهمند که راه بهبود زندگی انها تنظیم تفکر و رویکرد انها در موقعیت های روزمره است.
برای اینکه یک درمانگر شناختی رفتاری باشید به چه چیزی نیاز دارید ؟
این رویکرد، یکی از پرکاربردترین رویکردهای درمانی است. شما میتوانید درمان شناختی رفتاری را به صورت انلاین و یا حضوری انجام دهید. هیچ مجوز خاصی برای انجام CBT مورد نیاز نیست، اما توصیه می شود که اگر میخواهید یک متخصص سلامت روان معتبر باشید اموزش تخصصی CBT و دوره های سوپرویژن CBT را بگذرانید و تجربه در درمان شناختی رفتاری را پیدا کنید.علاوه بر این،باید بدانید CBT یک فرایند مشارکتی است و یک اتحاد درمانی قوی برای موفقیت ان ضروری است.
این کارگاه برای چه کسانی مناسب است؟
در کارگاه جامع شناختی رفتاری فرض بر این است که دانشجو در ابتدای مسیر روان درمانگریست. بنابراین، تمامی مفاهیم مورد نیاز به طور کامل و به همراه رول پلی و بازی نقش، ارائه می شود. این کارگاه از مصاحبه و اصول ان و فرمولبندی پروتکل های درمانی شروع شده و تا بررسی رایج ترین اختلالات و درمان انها با رویکرد CBT می پردازد. همچنین درمانگرانی که زمان کوتاهی در هفته مراجع می بینند، می توانند برای تقویت مهارتهای درمانگری خود، از این دوره نهایت استفاده را ببرند.
ایا به این دوره گواهی معتبر تعلق می گیرد؟
بله. برای دوره جامع شناختی رفتاری، یک گواهی جامع 80 ساعتی صادر می شود. همچنین، برای هر یک از سرفصلهای کارگاه به صورت جداگانه، امکان ثبت نام و دریافت گواهی وجود دارد. پس از انکه دوره را گذراندید و اطمینان حاصل کردید که به اندازه کافی مسلط هستید، از صفحه ثبت نام برای ازمون گواهی، گواهی مورد نظر را انتخاب کرده و در ازمون شرکت کنید.
- فایل صوتی جلسه اول (اصوال روانشناسی بالینی) ۱۲۳ دقیقه
- اسلاید جلسه اول (اصوال روانشناسی بالینی) ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه دوم (ساختار جلسه درمان) ۱۲۴ دقیقه
- اسلاید جلسه دوم (ساختار جلسه درمان) ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه سوم (مصاحبه بالینی) ۱۲۰ دقیقه
- اسلاید جلسه سوم (مصاحبه بالینی) ۱ دقیقه
- پاسخ به سوالات جلسه سوم ۸۲ دقیقه
- فایل صوتی جلسه چهارم ( تمرین مصاحبه بالینی ) ۱۱۸ دقیقه
- فایل تصویری جلسه چهارم (اصوال روانشناسی بالینی) ۱۱۸ دقیقه
- اسلاید جلسه جلسه چهارم (اصوال روانشناسی بالینی) ۱ دقیقه
- پاسخ به سوالات جلسه چهارم ۵۳ دقیقه
- فایل صوتی جلسه پنجم (مدل شناختی بک ) ۹۳ دقیقه
- فایل تصویری جلسه پنجم (مدل شناختی بک ) ۹۲ دقیقه
- اسلاید جلسه پنجم (مدل شناختی بک ) ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه ششم (فرمولبندی) ۷۸ دقیقه
- فایل تصویری جلسه ششم (فرمولبندی) ۷۸ دقیقه
- اسلاید جلسه ششم (فرمولبندی) ۱ دقیقه
- پاسخ به سوالات جلسه 5 و 6 ششم ۵۸ دقیقه
- فایل صوتی جلسه هفتم (دستور اولین جلسه) ۱۱۷ دقیقه
- فایل تصویری جلسه هفتم (دستور اولین جلسه) ۱۱۶ دقیقه
- اسلاید جلسه جلسه هفتم (دستور اولین جلسه) ۱ دقیقه
- پاسخ به سوالات جلسه هفتم ۷۳ دقیقه
- فایل صوتی جلسه هشتم (role play) ۱۲۱ دقیقه
- فایل تصویری جلسه هشتم (role play) ۱۲۰ دقیقه
- اسلاید جلسه هشتم (role play) ۱ دقیقه
- پاسخ به سوالات جلسه هشتم ۴۹ دقیقه
- فایل صوتی جلسه نهم (ارزیابی و تشخیص در درمان افسردگی) ۱۱۲ دقیقه
- فایل تصویری جلسه نهم (ارزیابی و تشخیص در درمان افسردگی) ۱۱۲ دقیقه
- اسلاید جلسه نهم (ارزیابی و تشخیص در درمان افسردگی) ۱ دقیقه
- پاسخ به سوالات جلسه 9 ۶۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه دهم (مداخلات در خودکشی ) ۱۰۴ دقیقه
- فایل تصویری جلسه دهم (مداخلات در خودکشی ) ۱۰۳ دقیقه
- اسلاید جلسه دهم (مداخلات در خودکشی ) ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه یازدهم ( مداخلات رفتاری ) ۱۱۴ دقیقه
- فایل تصویری جلسه یازدهم ( مداخلات رفتاری ) ۱۱۴ دقیقه
- اسلاید جلسه یازدهم ( مداخلات رفتاری ) ۱ دقیقه
- پاسخ به سوالات جلسه 10 ۴۱ دقیقه
- پاسخ به سوالات جلسه 11 ۶۰ دقیقه
- فایل صوتی جلسه دوازدهم (مداخلات شناختی ) ۱۱۷ دقیقه
- فایل تصویری جلسه دوازدهم ( مداخلات شناختی) ۱۱۷ دقیقه
- اسلاید جلسه دوازدهم ( مداخلات شناختی) ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 13 ۹۲ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 13 ۹۲ دقیقه
- اسلاید جلسه 13 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 14 ۱۰۸ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 14 ۱۰۸ دقیقه
- اسلاید جلسه 14 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 15 ۱۱۲ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 15 ۱۱۲ دقیقه
- اسلاید جلسه 15 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 16 ۱۱۶ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 16 ۱۱۵ دقیقه
- اسلاید جلسه 16 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 17 ۹۶ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 17 ۹۶ دقیقه
- اسلاید جلسه 17 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 18 ۱۰۰ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 18 ۱۰۰ دقیقه
- اسلاید جلسه 18 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 19 ۹۳ دقیقه
- ففایل صوتی جلسه 19 ۹۳ دقیقه
- اسلاید جلسه 19 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 20 ۱۰۹ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 20 ۱۰۸ دقیقه
- اسلاید جلسه 20 ۰ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 21 ۱۰۹ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 21 ۱۰۹ دقیقه
- اسلاید جلسه 21 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 22 ۹۱ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 22 ۹۱ دقیقه
- اسلاید جلسه 22 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 23 ۹۵ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 23 ۹۵ دقیقه
- اسلاید جلسه 23 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 24 ۱۰۹ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 24 ۱۱۰ دقیقه
- اسلاید جلسه 24 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 25 ۱۰۶ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 25 ۱۰۶ دقیقه
- اسلاید جلسه 25 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 26 ۱۱۳ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 26 ۱۱۳ دقیقه
- اسلاید جلسه 26 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 27 ۱۱۵ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 27 ۱۱۶ دقیقه
- اسلاید جلسه 27 ۱۱۰ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 28 ۱۲۷ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 28 ۱۲۷ دقیقه
- اسلاید جلسه 28 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 29 ۹۵ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 29 ۹۴ دقیقه
- اسلاید جلسه 29 ۱ دقیقه
- تمرین ذهن آگاهی ۱۳ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 30 ۸۸ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 30 ۸۸ دقیقه
- اسلاید جلسه 30 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 31 ۱۱۰ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 31 ۱۱۰ دقیقه
- برگه های فعال سازی ۱ دقیقه
- اسلاید جلسه 31 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 32 ۱۰۰ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 32 ۹۹ دقیقه
- اسلاید جلسه 32 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 33 ۹۶ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 33 ۹۵ دقیقه
- اسلاید جلسه 33 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 34 ۱۰۵ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 34 ۱۰۴ دقیقه
- اسلاید جلسه 34 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 35 ۱۰۷ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 35 ۱۰۶ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 36 ۱۰۰ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 36 ۹۹ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 37 ۹۰ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 37 ۹۰ دقیقه
- اسلاید جلسه 37 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 38 ۱۰۸ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 38 ۱۰۸ دقیقه
- اسلاید جلسه 38 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 39 ۱۱۷ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 39 ۱۱۶ دقیقه
- اسلاید جلسه 39 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 40 ۸۸ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 40 ۸۷ دقیقه
- اسلاید جلسه 40 ۱ دقیقه
دیدگاه های کاربران دوره
باتشکر از استاد مظاهری زاده ومدرسه روانشناسی
سلام واقعا اساتید عالی هستند ممنون از مجموعه مدرسه روانشناسی
جناب مظاهری استاد باسواد و با وجدان و بااخلاق هستند سپاس فراوان و آرزوی توفیق روز افزون برای ایشان دارم
سلام. بسیار عالی، ممنون از مدرسه و آقای مظاهری، پایدار باشید.
با سلام . فایل های تصویری جلسات اول تا سوم موجود نیست .
سلام ممنونم از استاد تدریس عالی دارن و دلسوزانه مسائل را بیان میکنند و آموزش و توضیحات کامل را به دانشجو میدن . انشالله همیشه موفق و سربلند باشند .
این دوره عالی بود.به شدت توصیه میکنم. یه پیشنهاد هم دارم برای کسایی که عادت به جزوه نویسی دارن، پاورپوینت ها کافی هستن، لطفا به جای اینکه تایمتونو بذارید رو جزوه نوشتن،کتاب هایی که معرفی شده رو بخونین همزمان. استاد میگن هر بخش مربوط به چه فصلی هست
سلام. توضیحات کامل و جامع تشکر میکنم از آقای دکتر مظاهری زاده و همه کارکنان مدرسه روانشناسی.
بسیار عالی، کاربردی و مفید بود، سپاس از استاد بزرگوار🙏🏼🙏🏼🙏🏼👌🏻👌🏻
سلام عااالی بود توضیحات کامل و دقیق
من خیلیاز تدریس استاد مظاهری زاده راضیم ،خواستم تشکر کنم و اینکه اکه ممکنه جلسات سوپرویژن گذاشته بشه
بسیار عااااااااااالی، جامع و کاربردی بود، خیلی استفاده کردم. ممنون
بسیار استفاده کردم
سلام با تشکر از دوره خوب برگزارشده لطفا فایل تصویری 3 جلسه اول رو آپلود کنید ممنون
پاسخ پشتیبان: با سلام و احترام، متاسفانه برخی از جلسات اولیه در شروع به کار مدرسه روانشناسی (سال 1400) فایل تصویری نداشته اند. امیدواریم که استفاده از فایلهای صوتی موجود، به اندازه کافی راهگشا باشد.