روانکاوی و رویکردهای تحلیلی , تروما , افسردگی , اضطراب ,
برای بحث و تبادل نظر درباره این دوره اینجا کلیک کنید.
دورهمی پنجم: نگاهی به تروما - کد 222/238
مدرس: سید هادی میراسدی
توصیف مختصر از دوره
دورهمی پنجم: نگاهی به تروما - کد 222/238
استاد : سید هادی میر اسدی
زمان برگزاری: 14 خرداد 1400
تروما چیست؟
تروما، در زمینه روانشناسی، به تجربه ای عمیقاً ناراحت کننده یا ازاردهنده اشاره دارد که توانایی فرد را برای مقابله با ان تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند ناشی از یک رویداد واحد یا مجموعه ای از رویدادها باشد که از نظر فیزیکی یا عاطفی مضر یا تهدید کننده زندگی تلقی می شوند. تجارب اسیب زا اغلب شامل ترس شدید، درماندگی یا وحشت است و می تواند اثرات طولانی مدتی بر سلامت روانی، عاطفی و جسمی فرد داشته باشد.
اسیب های روانی می تواند ناشی از حوادث مختلفی مانند بلایای طبیعی، حوادث، خشونت، سوء استفاده (جسمی، جنسی، یا عاطفی)، غفلت، جنگ، یا شاهد حوادث اسیب زا باشد. همچنین می تواند به دلیل استرس های مداوم مانند بیماری مزمن، قلدری یا زندگی در یک محیط خطرناک رخ دهد.
تاثیر تروما می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است دچار اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شوند که با علائمی مانند فلاش بک، کابوس، هوشیاری بیش از حد، رفتارهای اجتنابی و اختلالات خلقی مانند افسردگی و اضطراب مشخص می شود. برخی دیگر ممکن است دچار حملات پانیک، وسواس های فکری و عملی، افسردگی های شدید، گسستگی (dissociation) یا مشکلاتی در روابط و عملکرد روزانه شوند و افکار خودکشی را تجربه کنند.
مداخلات روانشناختی، مانند درمان متمرکز بر تروما یا درمان شناختی-رفتاری (CBT)، اغلب برای کمک به پردازش و بهبود تجربیات اسیب زا به افراد استفاده می شود. هدف این درمانها کاهش علائم، بهبود مهارتهای مقابلهای و ارتقای تاباوری و بهبودی است.
چرا باید در دورهمی نگاهی به تروما شرکت کنم؟
شیوع تروما در جامعه عمومی بسته به نوع تروما و جامعه مورد نظر متغیر است. اما تحقیقات نشان می دهد که تروما در جامعه عمومی رایج است و بسیاری از افراد در طول زندگی خود تجربه تروما را دارند.
به طور کلی، براوردهای مختلفی از شیوع تروما وجود دارد. برخی از مطالعات نشان می دهند که حدود 60-70٪ از جمعیت در طول زندگی خود تجربه حداقل یک رویداد تروماتیک را دارند. در حالی که برخی مطالعات دیگر نشان می دهند که حدود 8-10٪ از جمعیت در طول زندگی خود تجربه تروماهای جسمانی یا جنسی سنگین را دارند.
یک روان درمانگر برای مداخله در تروما باید مهارت ها و دانش لازم را داشته باشد. این دورهمی و سایر دوره ها و کارگاه های مربوط به مداخله در تروما به شما کمک می کند مداخله در تروما را به خوبی بیاموزید و به مراجعین خود کمک کنید.
ایا به این نشست گواهی معتبر تعلق می گیرد؟
خیر. دورهمی های کوتاه مدرسه روانشناسی روان بنه، جلساتی از گفتگو و مبادله نظرات تخصصی است که در تکمیل جلسات اموزشی کارگاه ها برگزار می شوند. دورهمی ها، گواهی ندارند.
- فایل صوتی ۹۳ دقیقه
- فایل تصویری ۹۳ دقیقه
دیدگاه های کاربران دوره
عالی بود ممنون
عالی، لذت بردم از دانش و بیان استاد عزیز
بسیار مسلط و عالی. ممنونم از. عوامل مدرسه و استاد عزیز
استاد خیلی به روز و مسلطید..