روانکاوی و رویکردهای تحلیلی , سیدهادی میراسدی ,
برای بحث و تبادل نظر درباره این دوره اینجا کلیک کنید.
دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان - کد 223/254
دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان - کد 223/254
استاد: سید هادی میراسدی
طول نشست: دو ساعت
زمان برگزاری: جمعه 17 اردیبهشت 1400
سرفصل ها
داستان کلاسیک سیندرلا
تحلیل روانشناختی داستان
سیندرلاهای امروز
خلاصه ای از داستان سیندرلا
داستان سیندرلا یک افسانه کلاسیک است که برای نسل ها، قلب مخاطبان را تسخیر کرده است. داستان، روایت زندگی دختر جوانی به نام سیندرلا را دنبال می کند که توسط نامادری و خواهران ناتنی اش مورد بدرفتاری قرار می گیرد اما ارزوی زندگی بهتری را در سر می پروراند. سیندرلا با کمک مادرخوانده خود که یک پری مهربان است، در یک جشن سلطنتی شرکت و توجه شاهزاده را به خود جلب می کند. با این حال، او باید قبل از نیمه شب و تا قبل از انکه طلسم پری باطل شود، جسن را ترک کند. اما هنگام فرار، لنگه کفش خود را در قصر جا می گذارد. شاهزاده به دنبال دختر اسرارامیزی می گردد که لنگه کفش مرموز برایش مناسب است و وقتی سیندرلا را پیدا می کند، با او ازدواج کرده و ان ها همیشه با خوشی زندگی می کنند.
تحلیل روانکاوی داستان سیندرلا
از منظر روانکاوی، داستان سیندرلا بینشی در مورد روان انسان و پویایی قدرت، هویت و دگرگونی ارائه می دهد. سیندرلا نمایانگر کهن الگوی فردی مظلوم و به حاشیه رانده شده است که از احساس کم ارزشی و عدم اختیار رنج می برد.
نامادری و خواهران ناتنی سمبل صداهای انتقادی درونی شده یا سوپرایگو هستند که شرم و شک به خود را در سیندرلا تداوم می بخشد. بدرفتاری با انها منعکس کننده این است که چگونه نیروهای بیرونی می توانند احساس فرد از خود را شکل دهند و احساس بی لیاقتی را تقویت کنند.
مادرخوانده پری نشان دهنده قدرت دگرگون کننده ضمیر ناخوداگاه است. او ابزارها و منابعی را برای سیندرلا فراهم می کند تا از شرایط فعلی خود فراتر رود و به پتانسیل های پنهان خود دسترسی پیدا کند. این امر اهمیت شناخت و به کارگیری نیروهای و منابع درونی خود را برای غلبه بر ناملایمات نشان می دهد.
توپ سلطنتی به عنوان نمادی از تمایل سیندرلا برای شناسایی و اعتبار عمل می کند. این نشان دهنده اشتیاق او برای دیده شدن و پذیرفته شدن برای انچه واقعاً هست، فراتر از شرایط بیرونی اش است. دمپایی شیشه ای به عنوان استعاره ای از نسخه ایده الی از خود عمل می کند که سیندرلا ارزوی تبدیل شدن به ان را دارد.
شاهزاده انیموس را تجسم می بخشد، که نمایانگر ویژگی های مردانه در روان سیندرلا است. جستجوی او برای دختری که با دمپایی مناسب است، منعکس کننده تلاش سیندرلا برای یکپارچگی و یکپارچگی است. اتحاد بین سیندرلا و شاهزاده نمادی از ادغام جنبه های زنانه و مردانه او است که منجر به احساس کامل و کامل می شود.
به طور کلی، داستان سیندرلا یک کاوش روانشناختی از مضامینی مانند هویت، ارزش خود، دگرگونی و جستجوی پذیرش ارائه می دهد. قدرت انعطاف پذیری، خودباوری و پتانسیل رشد و رهایی شخصی را حتی در مواجهه با سختی ها به ما یاداوری می کند.
چرا باید در دورهمی سیندرلا شرکت کنم؟
سیندرلا گرچه داستانی کلاسیک و قدیمی است اما از منظر روانکاوی، سیندرلا یا در واقع تمایلات سیندرلایی در هر دوره ای از زندگی انسان می تواند وجود داشته باشد. بررسی فانتزی سیندرلا و واکاوی المانهای ان، ما را در شناخت مکانیسم های دفاعی مراجعین و تفسیر فانتزی های انان، راهنمایی می کند.
دورهمی سیندرلا برای چه کسانی مناسب است؟
همه روان درمانگران تحلیلی و سایر درمانگرانی که مایلند حوزه رویکردی خود را تقویت کرده یا گسترش دهند، نیاز دارند که فانتزی های مراجعین را تشخیص داده و تحلیل و تفسیر مناسبی از انها داشته باشند. شناخت فانتزی ها، می تواند مکانیسم های دفاعی مراجع را برای درمانگر نمایانگر کند. اگر روان درمانگر تحلیلی هستید یا می خواهید که در این حوزه فعالیت کنید، این دورهمی به درک عمیقتر شما از دنیای فانتزی های انسان کمک می کند.
ایا به این دورهمی گواهی تعلق می گیرد؟
خیر. دورهمی های کوتاه مدرسه روانشناسی روان بنه، جلساتی از گفتگو و مبادله نظرات تخصصی است که در تکمیل جلسات اموزشی کارگاه ها برگزار می شوند. دورهمی ها، گواهی ندارند.
- فایل صوتی ۱۰۰ دقیقه