دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان
تعداد مشترکین دوره: 247 نفر
4 (1 کاربر)
شما وارد حساب کاربری خود نشده‌اید. برای دسترسی به دوره می‌توانید از یکی از گزینه‌های زیر استفاده کنید:
دسترسی با اشتراک تخصصی

دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان

کد دوره: 223/254

مدرس: سید هادی میراسدی

تاریخ شروع: جمعه 17 اردیبهشت ماه 1400

زمان برگزاری: ساعت 16 تا 18

طول دوره: 2 ساعت ( 1 جلسه 2 ساعته)

گواهی از: به این دوره گواهی تعلق نمی‌گیرد.

توصیف مختصر از دوره

این دورهمی به بررسی داستان کلاسیک سیندرلا از منظر روانکاوی می‌پردازد. داستان سیندرلا روایت دختری است که تحت ستم نامادری و خواهران ناتنی‌اش قرار دارد، اما با کمک پری مهربان به جشن سلطنتی می‌رود و توجه شاهزاده را جلب می‌کند. از دیدگاه روانکاوی، سیندرلا نماد فردی مظلوم است که احساس کم‌ارزشی و نداشتن اختیار را تجربه می‌کند. نامادری و خواهران ناتنی نمایانگر صداهای انتقادی درونی هستند که شرم و تردید به خود را در سیندرلا تقویت می‌کنند. مادرخوانده پری نشان‌دهنده قدرت دگرگون‌کننده ضمیر ناخودآگاه است که به سیندرلا کمک می‌کند تا از شرایط فعلی فراتر رود و به پتانسیل‌های پنهان خود دست یابد. جشن سلطنتی نمادی از تمایل سیندرلا برای دیده‌شدن و پذیرفته‌شدن است. دمپایی شیشه‌ای استعاره‌ای از نسخه ایده‌آل خود است که سیندرلا آرزوی رسیدن به آن را دارد. شاهزاده نمایانگر آنیموس، یا ویژگی‌های مردانه در روان سیندرلا است که اتحاد با او نمادی از یکپارچگی درونی سیندرلا محسوب می‌شود. این تحلیل به درک عمیق‌تر فانتزی‌ها و مکانیسم‌های دفاعی مراجعین کمک می‌کند.

سر فصل ها

داستان کلاسیک سیندرلا

تحلیل روان‌شناختی داستان

سیندرلاهای امروز

پیش‌نیازها

این دورهمی برای روان‌درمانگران تحلیلی و علاقه‌مندان به تحلیل فانتزی‌ها توصیه می‌شود.

اهداف دوره

شناخت فانتزی سیندرلا و المان‌های آن

واکاوی مکانیسم‌های دفاعی مرتبط با فانتزی سیندرلا

تقویت توانایی تفسیر فانتزی‌های مراجعین

سطح دشواری

مقدماتی

شیوه ارزیابی

این دوره شامل ارزیابی نمی‌باشد.

شیوه تدریس

سخنرانی، تحلیل داستان، بحث گروهی

سوالات متداول

1- آیا به دوره دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان گواهی معتبر تعلق می گیرد؟

خیر.دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان گواهی ندارد.

2- چگونه در دوره دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان شرکت کنم؟

برای شرکت در این دوره کافیست اشتراک اختصاصی فعال داشته باشید. اگر عضو مدرسه نیستید و نمی‌توانید اشتراک تهیه کنید، می‌توانید از صفحه تماس با ما، با شماره موبایل یکی از مسئولین ثبت نام  مدرسه در ارتباط بوده و لینک ثبت نام را دریافت کنید. در نظر داشته باشید که ثبت نام اولیه در مدرسه رایگان است. شما با داشتن اشتراک سه ماهه مدرسه روان‌شناسی تخصصی، علاوه بر شرکت در این دوره، می‌توانید از همه دوره‌های و کارگاه‌های آموزشی مدرسه استفاده کنید.

3- دوره دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان برای چه کسانی مناسب است؟

این دورهمی برای روان‌درمانگران تحلیلی و سایر درمانگرانی که مایلند حوزه رویکردی خود را تقویت یا گسترش دهند، مناسب است. شناخت فانتزی‌ها می‌تواند مکانیسم‌های دفاعی مراجع را برای درمانگر نمایان کند. اگر روان‌درمانگر تحلیلی هستید یا می‌خواهید در این حوزه فعالیت کنید، این دورهمی به درک عمیق‌تر شما از دنیای فانتزی‌های انسان کمک می‌کند.

4- در دوره دورهمی دوم: داستان سیندرلا و مضامین روانکاوانه ان چه می آموزیم؟

شرکت‌کنندگان در این دورهمی با داستان سیندرلا و تحلیل روانکاوانه آن آشنا می‌شوند. آن‌ها می‌آموزند چگونه فانتزی‌های مشابه را در مراجعین شناسایی کرده و تفسیر کنند. همچنین، با واکاوی المان‌های داستان، به درک بهتری از مکانیسم‌های دفاعی مرتبط با فانتزی‌ها دست می‌یابند که در فرآیند درمان تحلیلی مفید است.

5- داستان سیندرلا از منظر روانکاوی چه مفهومی دارد؟

از دیدگاه روانکاوی، داستان سیندرلا نماد فردی است که احساس کم‌ارزشی و مظلومیت دارد و در برابر صداهای انتقادی (نمایانگر خواهران ناتنی و نامادری) آسیب‌پذیر است. مادرخوانده پری نماد قدرت ناخودآگاه است که به سیندرلا کمک می‌کند تا بر محدودیت‌ها غلبه کند و به پتانسیل واقعی خود برسد. شاهزاده نیز نمادی از اتحاد درونی (آنیموس) و دست‌یابی به خودآگاهی بیشتر است. تحلیل این داستان به درمانگران کمک می‌کند تا مکانیسم‌های دفاعی و فانتزی‌های مراجعین را بهتر درک کنند.

6- فانتزی سیندرلا چگونه در دنیای امروز قابل‌تفسیر است؟

فانتزی سیندرلا در دنیای امروز می‌تواند به اشتیاق افراد برای جلب تأیید، دیده‌شدن یا رهایی از شرایط سخت زندگی تعبیر شود. بسیاری از مراجعین ممکن است ناخودآگاه این فانتزی را در زندگی خود تکرار کنند، مثلاً انتظار داشته باشند که فردی (شاهزاده) مشکلات آن‌ها را حل کند. درمانگران می‌توانند با شناسایی این فانتزی، به مراجع کمک کنند تا احساسات و رفتارهای مرتبط را درک کرده و برای رشد و استقلال تلاش کنند.

7- مکانیسم‌های دفاعی مرتبط با فانتزی سیندرلا چیست؟

یکی از مکانیسم‌های دفاعی در فانتزی سیندرلا، انکار شرایط واقعی است. افراد ممکن است مشکلات خود را نادیده گرفته و منتظر یک نجات‌دهنده باشند. دیگری ایده‌آل‌سازی است، جایی که فرد یک تصویر آرمانی (مانند شاهزاده) ایجاد می‌کند. این مکانیسم‌ها می‌توانند در مراجعین شناسایی شوند و درمانگران می‌توانند به آن‌ها کمک کنند تا با این الگوها به‌طور مؤثر مواجه شوند.

8- چرا شناخت فانتزی‌ها در روان‌درمانی اهمیت دارد؟

شناخت فانتزی‌ها در روان‌درمانی به درمانگران کمک می‌کند تا به ناخودآگاه مراجع دسترسی پیدا کنند و احساسات، ترس‌ها و آرزوهای پنهان او را کشف کنند. فانتزی‌ها اغلب نشان‌دهنده تعارضات درونی یا نیازهای برآورده‌نشده هستند. درک این فانتزی‌ها به درمانگر امکان می‌دهد تا مراجع را در جهت خودآگاهی و مدیریت بهتر هیجانات و رفتارهایش هدایت کند.

9- نقش شاهزاده در داستان سیندرلا از دیدگاه روانکاوی چیست؟

شاهزاده در داستان سیندرلا نماد آنیموس (جنبه‌های مردانه روان) است که نشان‌دهنده قدرت، استقلال و پذیرش خود است. از دیدگاه روانکاوی، اتحاد سیندرلا با شاهزاده نشان‌دهنده تکامل روانی و یکپارچگی درونی اوست. درمانگران می‌توانند از این نماد برای کمک به مراجعین در درک و ادغام جنبه‌های مختلف شخصیتشان استفاده کنند.

10- چرا داستان سیندرلا از دیدگاه روانکاوی اهمیت دارد؟

این داستان یکی از کهن‌ترین روایت‌های تحول شخصی و روانی است که بسیاری از مفاهیم ناخودآگاه، رشد شخصیت، و تعارض‌های درونی را نشان می‌دهد. از دیدگاه روانکاوی، سیندرلا سفری از سرکوب به تحقق خود را طی می‌کند.

دیدگاه های کاربران دوره

ثبت دیدگاه


دوره های مرتبط

دورهمی اول: شرم در مراجع

دورهمی اول: شرم در مراجع

تعداد مشترکین دوره: 334 نفر
5 (8 کاربر)
سمینار عشق در روانکاوی

سمینار عشق در روانکاوی

تعداد مشترکین دوره: 322 نفر
5 (3 کاربر)
اصول روانکاوی

اصول روانکاوی

تعداد مشترکین دوره: 486 نفر
5 (20 کاربر)
دوره اصول بالینی روانکاوی

دوره اصول بالینی روانکاوی

تعداد مشترکین دوره: 331 نفر
4.92 (12 کاربر)
به سایت مدرسه خوش آمدید. برای ثبت نام یا ورود به پنل کاربری خود اینجا کلیک کنید.
ورود به مدرسه عمومی