روانکاوی و رویکردهای تحلیلی , کارگاه (ورکشاپ) ,
برای بحث و تبادل نظر درباره این دوره اینجا کلیک کنید.
مکانیسم های دفاع روانی - کد 221/218
عنوان: مکانیزم های دفاع روانی
استاد: فاطمه حیدری
طول دوره: 16 ساعت (8 جلسه دو ساعتی)
شروع دوره: از 22 تیر 1400
سرفصل ها
جلسه اول: مقدمات و مفاهیم مکانیزم های دفاعی بدوی
جلسه دوم: دفاع های بدوی شامل:
1) درخود فرورفتن، 2) انکار، 3) دفاع همه توانی، 4) ارمانی سازی و ناارزنده سازی مفرط، 5) فرافکنی، درون فکنی، 6) همانندسازی فرافکنانه، 7) دوپاره سازی ایگو، 8) بدنی سازی، 9) act out (اکت اوت - به عمل دراوردن)، 10) جنسی سازی، 11) گسستگی ذهنی افراطی
جلسه سوم: مکانیزم های دفاعی شخصیت سایکوپاتیک و نارسیستیک
جلسه چهارم: مکانیزم های دفاعی شخصیت هیستریونیک و dissociation
جلسه پنجم: مکانیزم های دفاعی شخصیت وسواسی-بی اختیار
جلسه ششم: دفاع های شخصیت افسرده و مانیک و شخصیت مازوخیستیک
جلسه هفتم: تشخیص دفاع های شخصیت مازوخیستیک ، اسکیوئید و پارانوئید
جلسه هشتم: تشخیص دفاع های ثانویه شامل: 1) سرکوبی، 2) واپسروی، 3) مجزا سازی عواطف، 4) عقلانی سازی، 5) دلیل تراشی، 6) اخلاقی سازی، 7) تفکیک، بخش بخش، پاره پاره کردن، 8) ابطال، عمل زدایی، 9) هدایت کردن نگرش ها یا عواطف منفی متعلق به موضوعی بیرونی به خود، 10) جابه جایی، 11) واکنش وارونه، 12) وارونگی نقش وارونه سازی، 13) همانند سازی، 14) والایی گرایی (والایش)، 15) طنز
منظور از مکانیسم های دفاعی چیست؟
مکانیسم های دفاعی به مجموعه روش ها و رفتارهای ناخوداگاه اشاره دارد که فرد برای مقابله با تنش ها، اضطراب ها، ترس ها و تهدیدهای ناخوداگاه خود به کار می برد. این مکانیسم ها در واقع نحوه تنظیم و تقلیل ناخوداگاه از تنش های روحی و احساسی است. مکانیسم های دفاعی ممکن است به صورت اگاهانه یا نااگاهانه به کار گرفته شوند و در برخی موارد ممکن است به صورت سالم و سازنده یا غیرسالم و مخرب بروز کنند. برخی از مکانیسم های دفاعی عبارتند از: انکار، فرافکنی، سرکوبی، همانندسازی، استفاده از طنز و هنر (والایش)، ذهنی سازی.
مکانیسم های دفاعی چه نقشی در روانکاوی دارند؟
مکانیسم های دفاعی در روانکاوی نقش مهمی ایفا می کنند. روانکاوی یک روش درمانی است که با بررسی و تحلیل عمیق تجربه های ناخوداگاه فرد، به فهم بهتر از خود و دیگران می پردازد. مکانیسم های دفاعی نقش حیاتی در حفظ تعادل روحی و احساسی فرد دارند و به او کمک می کنند تا با تنش ها و تهدیدهای ناخوداگاه خود سازگار شود.
در روانکاوی، مکانیسم های دفاعی مورد بررسی قرار می گیرند تا روانشناس بتواند الگوهای ناخوداگاه فرد را شناسایی کند و به او کمک کند تا با انها برخورد کند. به عنوان مثال، اگر فرد از مکانیسم انکار استفاده می کند و واقعیت های ناراحت کننده را نپذیرفته و دروغ می گوید، روانکاو می تواند با بررسی این مکانیسم به فرد کمک کند تا با واقعیت ها مواجه شود و راه حل های سازنده پیدا کند.
به طور کلی، مطالعه مکانیسم های دفاعی در روانکاوی به روانشناس امکان می دهد تا الگوهای ناخوداگاه فرد را درک کند و به او کمک کند تا با تنش ها و تهدیدهای ناخوداگاه خود به صورت سالم و سازنده برخورد کند.
ایا به این دوره گواهی معتبر تعلق می گیرد؟
بله. برای دوره مکانیسم های دفاع روانی، یک گواهی 16 ساعتی صادر می شود. پس از انکه دوره را گذراندید و اطمینان حاصل کردید که به اندازه کافی مسلط هستید، از صفحه ثبت نام برای ازمون گواهی، گواهی مورد نظر را انتخاب کرده و در ازمون شرکت کنید. پس از قبولی در ازمون، مرکز صادر کننده گواهی، که یکی از مراکز معتبر و دارای مجوز، زیرمجموعه وزارت علوم یا سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور است، گواهی شما را صادر می کند و برای ما پست می کند. ما در اولین فرصت، گواهی را به دست شما می رسانیم.
- فایل صوتی جلسه اول ۱۰۴ دقیقه
- فایل تصویری جلسه اول ۱۰۴ دقیقه
- اسلاید مکانیزم های دفاعی ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه 2 ۱۱۳ دقیقه
- فایل تصویری جلسه 2 ۱۱۳ دقیقه
- اسلاید جلسه 2 ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه سوم ۱۱۵ دقیقه
- فایل تصویری جلسه سوم ۱۱۴ دقیقه
- اسلاید دفاع شخصیت نارسیستیک ۱ دقیقه
- اسلاید دفاع شخصیت سایکوپات ۱ دقیقه
- فایل صوتی ۱۱۷ دقیقه
- فایل تصویری ۱۱۷ دقیقه
- اسلاید دفاع های شخصیت هیستریونیک ۱ دقیقه
- اسلاید دفاع های گسستگی ذهن گسستگی ذهن ۱ دقیقه
- فایل صوتی ۱۱۱ دقیقه
- فایل تصویری ۱۱۱ دقیقه
- اسلاید دفاع شخصیت وسواس ۱ دقیقه
- فایل صوتی ۱۲۴ دقیقه
- فایل تصویری ۱۲۳ دقیقه
- اسلاید دفاع های شخصیت مازوخیستیک ۱ دقیقه
- اسلاید دفاع شخصیت افسرده و مانیک ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه ۹۹ دقیقه
- فایل تصویری جلسه ۹۹ دقیقه
- دفاع های شخصیت پارانوئید ۱ دقیقه
- دفاع های شخصیت اسکیزوئید ۱ دقیقه
- فایل صوتی جلسه هشتم ۱۱۳ دقیقه
- فایل تصویری جلسه هشتم ۱۱۴ دقیقه
- اسلاید مکانیزم دفاعی ثانویه ۱ دقیقه
دیدگاه های کاربران دوره
با توجه به اینکه این دوره رو جای دیگه هم آموزش دیدم نظرم رو میگم؛ به نظرم استاد محترم اشکالات زیادی توی بخش آموزش داشتن و برخی مفاهیم اصلا در نظریه های روانکاوی اینگونه بیان نشدن. آگاهم که روش تدریس میتونه متفاوت باشه. اما اینکه چیزی رو بیان کنیم که واقعیت نداره نکته ی خوبی نمیتونه باشه
استاد دانش و انرژی بسیار خوبی دارن ولی نحوه ی ارائه مطالب منسجم نیس
تدریس خوب نبود
با سپاس از استاد محترم سرکار خانم حیدری بابت تدریس و دانش خوبی که در این زمینه دارند دوره مفیدی بود. فقط به نظرم 4 تا سوال آخر آزمون، در حد آزمون دوره دکترا طرح شده بود!
خیلی عالی بود،ممنون از این دوره
دوره خوبی بود به اطلاعاتم اضافه شد.